Şaraphane

Şaraphanemiz, Kastro Tireli bağlarının tam ortasında, Akhisar ovasına kuşbakışı bakan bir tepenin üzerinde yer almaktadır. Paslanmaz çelik ve Fransız meşe tanklarla birlikte 55 ton üzüm işleme kapasitesine sahip tesisimizde, üzümler pompa kullanılmadan salkım ve üzüm seçme bölümünden sonra tanklara, fermantasyon sonrası da fıçılara eğim cazibesi ile doldurulmaktadırlar.
Toplam asma kat hariç 800 metrekarelik alanı kaplayan şaraphanemizde 2 normal kat, fermantasyon tanklarının üzerinden dönen kedi merdiveni ve laboratuvarın bulunduğu asma kat bulunmaktadır. Üzüm kabul ve sap ayırmanın yapıldığı ön avludan fermantasyon tanklarının bulunduğu orta kata girilir. Sapları ayrılan ve çatlatılan elle toplanmış üzümler, hasar görmemeleri için pompa kullanılmadan özel yapım paslanmaz çelik konteynerlar ve forklift yardımıyla kedi merdivenini üstünden tanklara dökülürler.

Üzüm cinslerine göre 20 ila 25 gün arasında, kabuklarıyla birlikte fermantasyonu sağlanan şıralar artık alt katta bulunan ve sıcaklığı yıl boyu 14 - 15 derecede tutulan fıçı kavına alınırlar. Üzüm çeşitlerine, geldiği tanka ve serbest ya da sıkılmış şıra olmalarına göre 225 litrelik Fransız meşe fıçılara konulduktan sonra şarapların dinlendirilmesi süreci başlar. Kırmızılar için yaklaşık 18 ay süren bu dinlenme sürecinde belirlenen zamanda fıçı aktarımıyla şaraplar kısa sürelerde oksijenle temas eder. Böylece şarabın berraklaşması ve stabilize olması sağlanır.

18 aylık dinlenmenin son 3 ayından önce, kupaj seçimleri yapılır ve şaraplar son 3 aylarını fıçılarda final kupaj halinde geçirirler. Fıçı yıllandırılmalarını tamamlayan şaraplar, yine pompa kullanmaksızın, şişeleme tankına doldurularak kapalı tankta 24 saat bekletildikten sonra buradan şişelenmeye alınırlar. Şişelemede aroma ve tatların üst seviyede muhafazası ve şarapların doğallıkları açısından filtrelenme yapılmaz. Şişelenen şaraplar daha sonra dik bir şekilde şişe kavına alınıp 5 günün ardından yatırılarak yaklaşık 10 – 12 ay kadar sürecek olan şişede dinlendirilmelerine başlarlar.